
Zrelim paradejzevima vrh odseći, kašičicom izvaditi nešto mekiša, otvore pak napuniti filom, prekriti odsečenim komadima ili pak staviti toliko punjenja da bude vrškom puno i posuti prezlom i parmezanom, paradajzeve složiti na tepsiji premazanoj maslinovim uljem i staviti u peć da se ispeku.
Punjenje razno može se spraviti: punjenje od gljiva i pečuraka [...] ili pak pripraviti fil od tog izvađenog mesa paradajza, četvrt funte [ok. 112 g] prezle (na 10 paradajzeva), soli, bibera, malčice belog luka, 2 žumanca i 2-3 kašike maslinovog ulja.
A pošto volim pečurke izabrah baš tu varijantu.
Kašiku masla rastopiti i šerpi, isečene gljive ili pečurke pridodati, a čim sok puste sipati malo ukusa [tj. buljona] od zeleni, začiniti solju, biberom i dodati jedan iseckani mali luk, to jest ljutiku. Dinstati na maloj vatri, a kad omekšaju umutiti je u jednu masu zajedno sa sosom u kom su se dinstale, a kog treba da bude veoma malo. Dodati trunku aromatičnih začina, jedno žumance i prezle toliko da se stvori gusto testo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz