poniedziałek, 4 lipca 2016

Medenjak sa melasom

Ovoga puta bez uvoda ;) Za medenjak sa melasom potrebno je:
145 g brašna
80 g šećera
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica đumbira
mešavina začina za medenjake - po ukusu (obično dajem jednu puniju; ponekad i sam pravim mešavinu prema svom ukusu)
1 razmućeno jaje
125 ml mleka
60 masla
120 g melase

Zajedno promešati šećer, mleko i jaje. Brašno prosejati i dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine. Melasu i maslo držati na vatri sve dok se maslo ne otopi. Kasnije do sipamo u posudu sa brašnom i mešamo dok ne dobijemo jednorodnu masu. Kalup namazati maslom, posuti prezlom i sipati smesu. Peći 50-60 minuta na 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz